Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu, bu cumartesi İstanbul’da kapılarını açıyor

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ne Türkiye Damgası!

Venedik Bienali, dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu yılki 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde Türkiye Pavyonu da yerini alıyor ve 10 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.

Türkiye Pavyonu’nun resmi açılışı 8 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti ve küratörlüklerini Ceren Erdem ve Bilge Kalfa üstlendi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından koordine edilen Türkiye Pavyonu’nda Ceren Erdem ve Bilge Kalfa’nın küratörlüğünde “Yerebasan” adlı proje sergilenecek.

İKSV’nin açıklamasına göre, “Yerebasan” projesi toprağın önemine odaklanarak medeniyetlerin, ekosistemlerin ve sürdürülebilir yaşamın anlaşılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Sergi, toprağın farklı yönlerini ziyaretçilere duyusal deneyimler, bilimsel araştırmalar ve sanatsal yorumlarla aktarmayı amaçlıyor.

Türkiye Pavyonu, Bienal’in ana mekanlarından Arsenale’de yer alacak ve İKSV’nin koordinasyonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın himayesiyle gerçekleştirilecek.

“Yerebasan” sergisinin kuratörleri, mimarlığın sadece mekânsal bir üretim olmadığını vurgulayarak toplumsal, ekolojik ve tarihsel ilişkiler ağının önemine dikkat çekiyor. Sergi, mimarlığı anlamak, incelemek ve topraktan ilham alarak düşünmek için bir fırsat sunuyor.

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi, Giardini ve Arsenale gibi ana sergi mekanlarının yanı sıra Venedik’in çeşitli noktalarında 10 Mayıs – 23 Kasım 2025 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Türk mimarlık ve sanatının Venedik’te önemli bir temsilcisi olarak Türkiye Pavyonu, ziyaretçilerini bekliyor.

Related Posts

2025 MEB AGS ne zaman? AGS-ÖABT sınav süresi kaç dakika? AGS sınav sonçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (AGS) ayrıntıları belli oldu. Peki, 2025 MEB AGS ne zaman? AGS-ÖABT sınav süresi kaç dakika? AGS sınav sonçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Mehmet Murat Çalık kimdir, ne ameliyatı oldu, hastalığı ne? Tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için tahliye talebi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmaları kapsamında 23 Mart 2025’te tutuklanmıştı. Daha önce iki kez kanser tedavisi görmüş olan Çalık’ın cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesi, boynunda tespit edilen kitle nedeniyle ameliyata alınması ve lenfoma şüphesi, sağlık durumunu gündeme taşıdı. Avukatlarının acil tahliye talebi ve CHP’den gelen tepkilerle birlikte Çalık’ın sağlık durumu merak ediliyor. Peki, Mehmet Murat Çalık kimdir? Murat Çalık ne ameliyatı oldu, hastalığı ne? İşte tahliye talebinin detayları

YÖK 2030 eylem planı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ankara, Diyarbakır, Niğde, İzmir ve iki kez de İstanbul’da düzenlediği “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu Bölgesel Toplantıları”nın ardından yaptığı çalışmayla hazırladığı eylem planı önerilerini üniversitelere gönderdi.