Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri kimlerdir?

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleriyle Tanışın

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev yapan isimleri merak mı ediyorsunuz? İşte detaylar…

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleri

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği oluşturulan politika kurullarındaki atamalar açıklandı. Toplamda 16 kurul üyesi, kültür ve sanat politikalarını şekillendirmek için görev yapıyor.

Bu kurulda görev alan isimler arasında Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Aram Kuran, Gökhan Yazgı, Dr. Havva Hümeyra Şahin Oktay, Hülya Soydan, Prof. Dr. İskender Pala, Dr. Mustafa Sinan Genim, Orhan Gencebay, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Prof. Dr. Yusuf Özkır gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nda ise eğitim alanında uzman isimler görev yapıyor. Kurulda Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ahmet Akça, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Atilla Arkan, İbrahim Taşel, Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Sinan Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Şule Alan, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran Savaş İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Alpaydın gibi isimler bulunuyor.

Bununla birlikte, Ekonomi, Güvenlik, Sağlık, Sosyal ve Gençlik, Tarım ve Gıda, Hukuk, Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulları da farklı alanlarda uzman kişilerden oluşuyor. Her bir kurul, kendi alanında politika oluşturmaya, geliştirmeye ve uygulamaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Eğer siz de kültür ve sanat politikalarının belirlenmesinde rol alan bu isimleri merak ediyorsanız, listedeki diğer kurullar ve üyeleri ile ilgili detayları inceleyebilirsiniz.

Related Posts

YÖK 2030 eylem planı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ankara, Diyarbakır, Niğde, İzmir ve iki kez de İstanbul’da düzenlediği “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu Bölgesel Toplantıları”nın ardından yaptığı çalışmayla hazırladığı eylem planı önerilerini üniversitelere gönderdi. 

Stephen King romanından uyarlanan ‘Ölüme Koşan Adam’dan ilk fragman

Stephen King romanından uyarlanan ‘Ölüme Koşan Adam’dan ilk fragman

İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor 2025? Doğum ayına göre okul kayıt tarihleri yayımlandı… MEB ilkokul 1. sınıf kayıtları nereden ve nasıl yapılır?

Okul kayıt tarihleri 2025 2026 eğitim öğretim yılı için doğum ayına göre yayımlandı. Millî Eğitim Bakanlığınca 2025-2026 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, adrese dayalı olarak yapılacak. İlkokul 1. sınıf kayıtları, yaz tatilinin ilerleyen dönemlerinde gerçekleşecek. Yeni eğitim öğretim takvimi netleşirken, veliler de ‘Çocuğum hangi okula başlayacak?’ sorusunun yanıtına odaklandı. Okul kayıt işlemlerini tamamlayacak olan vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi üzerinden e okul kayıt sorgulama sayfasından bilgi edinebilecekler. Peki, lkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman başlıyor ve hangi yaştakiler ilkokula kayıt olabilecek? Okul kayıtları nasıl yapılır? Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kayıt tarihleri 2025

Üniversitelerde yeni dönem: İş dünyasından isimler de derslere girecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve YÖK, “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” imzaladı.

ASKİ Ankara su kesintisi 23 Haziran 2025 || Ankara’da sular ne zaman, saat kaçta gelecek?

Ankara’da yaşayan vatandaşlar, 23 Haziran 2025 Pazartesi günü ASKİ tarafından duyurulan su kesintileri nedeniyle günlük planlarını yeniden düzenliyor. Başkent’in çeşitli ilçelerinde planlı ve plansız su kesintileri yaşanırken suların ne zaman geleceği merak konusu. Arıza onarım ve bakım çalışmaları nedeniyle uygulanan kesintilerin saat kaçta biteceği, hangi mahallelerin etkileneceği ve suyun ne zaman geri geleceği konusunda tüm detaylar ASKİ’nin resmi açıklamalarıyla netleşti. Peki, 23 Haziran Ankara’da sular ne zaman, saat kaçta gelecek?

Humoral bağışıklık nedir? 2025 AYT Humoral bağışıklık sorusu cevabı

Humoral bağışıklık, 2025 AYT’de biyoloji sorularından birisi oldu. Humoral bağışıklık, vücutta hücre dışındaki (sıvı ortamdaki) mikroorganizmalara karşı antikorlar aracılığıyla gerçekleşen bağışıklık türüdür. Antikorlar, B lenfositlerinden farklılaşan plazma hücreleri tarafından üretilen ve özgül olarak patojenlerin antijenlerine bağlanarak onları etkisiz hale getiren proteinlerdir. Bu bağışıklık türü, özellikle bakteri, virüs gibi hücre dışı patojenlere karşı etkilidir ve antikorlar sayesinde patojenlerin fagositler tarafından yutulması veya hücreleri enfekte etmesinin engellenmesi sağlanır.