Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Starbucks’a TIR çarptı

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Oceanside kentinde, bir TIR’ın Starbucks şubesine çarpması sonucu iki kişi yaralandı. 7 Mayıs Çarşamba günü saat 04.44 civarında meydana gelen olayda, TIR sürücüsünün kırmızı ışıkta geçtiği ve ardından yaşadığı …

Bahçeli, Özel’in adını bile anmamıştı: MHP’li Yıldız’dan açıklama geldi!

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı üzerine AKM’de düzenlenen tören çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’e ‘adını anmadan’ geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Bahçeli’nin Özel’in ‘adını anmaması’ dikkat çekerken konuya ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan açıklama geldi.

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Ünlü bilim insanı tarihte bir ilki gerçekleştirdi: Altın tozundan çok daha değerli

Bilim insanı Mahesh Anand, altın tozundan daha değerli olarak tanımladığı ay taşı örneklerini Çin’den ödünç aldı. Yaklaşık 50 yıl sonra Dünya’ya getirilen ilk Ay taşı örnekleri Çin’den ödünç olarak İngiltere’ye ulaştı. Minik toz taneleri şu anda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir