Hastanede ‘stent pazarlığı’ mağduru konuştu: Eşim korkudan görüntü almaya başladı çünkü resmen pazarlık yapıyorduk

İstanbul’da özel bir hastanede yaşanan ‘stent pazarlığı’ skandalı, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Mağdur hasta, skandalın detaylarını Uğur Dündar’ın sunduğu Arena programında, “Eşim korkudan görüntü almaya başladı çünkü resmen pazarlık yapıyorduk” sözleriyle anlattı.

İstanbul’da yaşayan 51 yaşındaki B.T., 13 Ocak’ta göğüs ağrısı şikâyetiyle Taksim’de bir hastaneye başvurdu. Yapılan testler sonucu üç damarının tıkalı olduğunu ve acilen anjiyo yapılması gerektiği belirtilen B.T., gece saatlerinde Bakırköy’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. İddiaya göre hastanede doktor-hemşireler yerine temizlik görevlilerinin hastalarla ilgilendiğini fark eden B.T., tedaviyi kabul etmedi. Ancak doktorların kalp krizi riski olduğunu söylemesi üzerine yatış yapılarak anjiyoya alındı. B.T., anjiyo sırasında hastane muhasebecisinin ameliyat odasına girerek kendisiyle stent fiyatlarını konuştuğunu iddia etti. Gazeteci Uğur Dündar’ın Sözcü TV’de yayımlanan Arena programında söz konusu pazarlığın videosu yayımlandı. Görüntülerde, muhasebecinin “15’e 18’e ve 20’ye var” diyerek fiyat belirttiği görüldü.

Sözcü’de yer alan habere göre, Arena programında yaşananları detaylıca anlatan mağdur hasta, başlangıçta Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne gittiğini, ancak oradan yoğun bakım gerektiği gerekçesiyle Bakırköy’de özel bir hastaneye sevk edildiğini ifade etti. Anjiyo işlemi sırasında yaşanan pazarlık sürecine değinen hasta, doktorların kendisine çeşitli fiyat seçenekleri sunduğunu belirtti:

“Doktor, ’15 bin liralık da var, 18 bin liralık da var, 30 bin liralık da var’ diyerek stent seçeneklerini sıraladı. Ben ise devletin karşıladığı tutarda bir stent istedim. Ancak sürekli olarak daha pahalı seçenekler önerildi ve fiyat üzerinden pazarlık yapıldı.”

Hasta, tedavi sürecindeki baskı ve pazarlık detaylarını daha da açarak, “Koldan mı kasıktan mı girileceğine dair seçenek sunuldu. Koldan girişin daha güvenli olduğunu söyledim. Ancak bunun için ekstra 7 bin lira ücret talep edildi. Ben, ‘İsterseniz işlemi yapın, pazarlığı sonra yapalım’ diyerek durumu kabullenmek zorunda kaldım,” dedi.

Mağdur, bu süreçte eşinin de baskı altında olduğunu ve işlemler sırasında pazarlık yapıldığını kaydederek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Olayın eşi tarafından baskı altında oldukları için gizlice videoya çekildiğini ve bu kayıtların daha sonra delil olarak da kullanıldığını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın devreye girmesiyle hastaneden alınan hasta, daha sonra başka bir hastanede tedavisine devam ettiğini ifade etti. (Sözcü)

 

Related Posts

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

Kendinizi yorgun ve halsiz mi hissediyorsunuz? İşte nedeni

Modern yaşamın temposunun, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetleri yaygınlaştırdığını belirten Prof. Dr. Murat Baş, bu belirtilerin altında magnezyum eksikliğinin yatabileceğini anlattı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Yaş ilerledikçe pankreas kisti riski de artıyor! Bu belirtilere dikkat: Tedaviyi belirleyen 3 soru var

Sindirim sisteminin kritik organlarından biri olan pankreasta ortaya çıkan kistler genellikle belirti vermiyor ve çoğu kez başka tetkikler sırasında rastlantısal olarak fark ediliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Emre Bozkurt, pankreas kistlerinde tedaviyi belirleyen 3 önemli soruyu açıkladı.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

Yüzüyle mutlu olmak onların da hakkı

Halk arasında ‘yüz anomalisi’ diye bilinen Treacher Collins Sendromu, doğuştan gelen nadir bir hastalık. Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişide bu sendromun olduğu tahmin ediliyor. Yüzümle Mutluyum Derneği öncülük etti, yüz anomalisi olan çocuklar futbolcularla maç seremonisine çıktı.