“Erken yapılan kahvaltı kalp sağlığını koruyor”

Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Kahvaltının Önemi

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, günün en önemli öğünü olan kahvaltının sağlıklı yaşam için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Sabah 6-8 arasında yapılan erken kahvaltının, kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini azalttığını belirten Göral, kahvaltının vücut sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

Sabah Kahvaltısı Kalp Sağlığını Koruyor

Prof. Dr. Göral, yapmış olduğu açıklamalarda sabah kahvaltısının biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırdığını ve ömrü uzattığını belirtti. Bilimsel çalışmalar, sabah 6-8 arasında yapılan kahvaltının kalın bağırsak kanseri, kalp krizi, damar sertliği ve obezite gibi hastalıkların riskini azalttığını göstermektedir.

“Çocuklar İçin Kahvaltı Önemli”

Prof. Dr. Göral, özellikle çocuklar için kahvaltının önemine dikkat çekerek, kahvaltı yapmayan çocukların derse odaklanma sorunu yaşayabileceğini ve enerji seviyelerinin düşük olabileceğini ifade etti. Kahvaltıda yumurta, sebzeler, tam tahıllı ekmek ve zeytin gibi besinlerin bulunması gerektiğini belirten Göral, hazır meyve suları ve fast food ürünlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

“Akşam Yemeğini Erken Bitirin”

Prof. Dr. Göral, akşam yemeklerinin de sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirterek, akşam yemeğinin yatmadan en az 5 saat önce kesilmesi gerektiğini ve hafif yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için kahvaltı ve akşam yemeği düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Göral, bu alışkanlıkların sağlıklı ve mutlu bir yaşam için önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Sıcak havalarda hayati risk: Diyabetes Insipidus’a dikkat!

Nadir görülen bir hastalık olan diyabetes insipidus, sıcak havalarda hayati tehlike oluşturabiliyor. Uzmanlar, aşırı susama ve sık idrara çıkma belirtilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

Doğru bakım yapılmayan dolgulu dişler tekrar çürüyor

Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Hale Akduman, kötü ağız hijyeni, düzenli diş kontrollerinin aksatılması ve şekerli ya da asitli gıdaların aşırı tüketimi gibi faktörlerin dolgu yapılan dişlerin zamanla tekrar çürümesine sebep olduğunu belirtti.

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.