Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Cansağlığı Vakfı Palandöken’de Bilinç Oluşturuyor

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Cansağlığı Vakfı, sağlık alanında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Bilim İletişimi Ofisi Koordinatörü Yusuf Bayraktar, üniversitenin ürettiği bilimsel bilgiyi toplumla buluşturmak için çaba harcadıklarını belirterek, “Akılcı ilaç kullanımı” etkinliği ile özellikle gençlerde doğru ilaç kullanımı konusunda bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

‘İlaçların Saklama Koşulları Çok Önemli!’

Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, ilaçların evde doğru şekilde saklanması gerektiğine dikkat çekerek, “İlaçlar özellikle buzdolabının kapağında saklanmamalıdır. İlaçların saklama koşulları kutusunda belirtilir ve bu koşullara uygun şekilde depolanmalıdır. Ağrı kesicilerin masum olmadığını ve dikkatli kullanılması gerektiğini unutmamalıyız” dedi.

‘Ağrı Kesici İlaçlar Dikkat İster!’

Aydın, ağrı kesicilerin karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını etkilediğini vurgulayarak, ağrı kesicilerin doktor tavsiyesi dışında kullanılmaması gerektiğini belirtti. Gençlerin ağrı kesicileri gereksiz yere kullanmamaları konusunda uyarıda bulunan Aydın, baş ağrısı durumlarında önce su içilmesi, hava alınması ve dinlenilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Related Posts

Doğru bakım yapılmayan dolgulu dişler tekrar çürüyor

Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Hale Akduman, kötü ağız hijyeni, düzenli diş kontrollerinin aksatılması ve şekerli ya da asitli gıdaların aşırı tüketimi gibi faktörlerin dolgu yapılan dişlerin zamanla tekrar çürümesine sebep olduğunu belirtti.

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

Kendinizi yorgun ve halsiz mi hissediyorsunuz? İşte nedeni

Modern yaşamın temposunun, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetleri yaygınlaştırdığını belirten Prof. Dr. Murat Baş, bu belirtilerin altında magnezyum eksikliğinin yatabileceğini anlattı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde