Limanda uyuşturucu ve yolsuzluk skandalı:  Tonlarca kokain, rüşvet ve mafya ilişkileri

Almanya’nın Hamburg Limanı Kokain Kaçakçılığı ve Yolsuzlukla Sarsılıyor

Avrupa’nın üçüncü büyük limanı olan Almanya’nın Hamburg Limanı, son yıllarda kokain kaçakçılığı ve yolsuzluk skandalları ile sık sık gündeme geliyor. 2021 yılında limanda ele geçirilen 16 ton kokain, Avrupa’da gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonu olarak tarihe geçti.

Operasyonun ardından ortaya çıkan gelişmeler, sadece uyuşturucu trafiğini değil, devlet içindeki bozulmayı da gözler önüne serdi. The Guardian’ın haberine göre operasyonun başsavcısı Yashar G., kokain kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çeteye bilgi sızdırmakla suçlanarak 5 bin euro karşılığında tutuklanacak isimleri önceden bildirmekle suçlandı.

Hamburg’da uyuşturucu trafiği sadece dışarıdan gelen suç örgütleriyle sınırlı değil. Liman çalışanları, polisler, kamyon şoförleri ve güvenlik görevlileri de kaçakçılık faaliyetlerinde rol alıyor. Son olarak, iki liman işçisi, 480 kilo kokain taşımaya yardımcı oldukları ve planlarını bozmak isteyen bir çalışanı tehdit ettirdikleri gerekçesiyle hapse mahkum edildi.

Liman Polisinin Tüfek Talebi

Hamburg polisi, limandaki güvenlik tehdidinin büyüklüğüne dikkat çekerek, organize suç örgütlerinin oluşturduğu tehdidi gerekçe göstererek hafif makineli tüfek talebinde bulundu. Belçika polisinden gelen bir ihbar, Fransız çetelerin Hamburg limanına baskın düzenlemeyi planladıklarını ortaya çıkardı.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde de benzer vakalar yaşanıyor. Güneybatıdaki Baden-Württemberg eyaletinde bir polis memurunun İtalyan mafyasıyla ilişkili olduğu şüphesiyle tutuklandığı gibi Hannover, Frankfurt ve Bonn’da da çeşitli polis yetkililerinin uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı tespit edildi.

Uyuşturucu Ticareti Rekor Kırıyor

Kolombiya’da üretilen ve Avrupa’da tüketilen kokain ticareti rekor seviyelere ulaştı. Bir kilo kokainin Kolombiya’da 2 bin dolar olduğu halde Avrupa’da 40 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu yüksek kar, suç örgütlerine sadece maddi güç değil, devlet kurumlarına sızma imkanı da sağlıyor.

Uzmanlar, sadece uyuşturucu çetelerine odaklanmanın suçla mücadelede yetersiz olduğunu belirtiyor. Maastricht Üniversitesi’nden kriminolog Robin Hofmann, soruşturmaların suçlulara yardım eden avukatlar, politikacılar ve finans danışmanlarını da içerecek şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguluyor.

Hamburg Liman İdaresi, güvenlik önlemlerini artırdığını açıklarken, Hamburg polis sözcüsü şu ana kadar polis memurlarının rüşvet aldığına dair kanıt olmadığını savundu. Ancak uzmanlar, Almanya’nın organize suç tehdidini henüz tam olarak kavrayamadığını ve yasal altyapının zayıflığının bu yapıları cesaretlendirdiğini ifade ediyor.

Related Posts

Fuhuş çetesinin dudak uçuklatan mal varlığı

Adana’da kadınları fuhuşa zorlayan çeteye yönelik operasyon yapıldı. Mobil uygulama ile haberleştiği belirlenen çete üyelerine ait 72 milyon liralık mal varlığına el konuldu.

Feribot ve tekne çarpıştı, 2 kişi hayatını kaybetti

Florida’da bir tekne ile feribotun çarpışması sonucu iki kişi öldü. Yaralıların tamamının feribottan olduğu, teknenin olay yerinden kaçtığı açıklandı.

Trump Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçiş istiyor

ABD Başkanı Trump, Amerikan ticari ve askeri gemilerinin Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçmesi gerektiğini savundu.

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘Ekrem İmamoğlu’ çıkışı: Tutuklama olmadan süreç devam edebilirdi

AKP’nin medyada önde gelen isimlerinden Şamil Tayyar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını yanlış bulduğunu belirtti. Tayyar, İBB’ye kayyum atanmamasının ise kendileri sayesinde olduğunu iddia etti.

Apartmanda çıkan yangında mahsur kaldılar

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 6 katlı apartmanın zemin katında çıkan yangında apartmanda mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı.

Sahte dövizle alışveriş yapan turist sınır dışı edildi

Muğla’da sahte pound ile alışveriş yaptığı belirlenen İngiliz turist sınır dışı edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir