CHP’li Barut: Çiftçilerin kuru sözlerle değil acil desteklere ihtiyacı var

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’tan Zirai Don Felaketine Sert Tepki: “Çözüm İstiyoruz, Kuru Söz Değil”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ülke tarımsal üretimine, çiftçilere ve ekonomiye zarar veren zirai don felaketine karşı iktidarın kayıtsızlığına sert eleştirilerde bulundu. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, ‘Çiftçinin yanındayız’ sözlerini yetersiz bulan Barut, “Mağdur üreticilere, ‘Yanınızdayız’ demekle olmaz. Üreticilerin yanında olun, acil adımlar atın. Gerçek icraatlarla yaraları sarmaya başlayın” açıklamasında bulundu.

“Kuru Sözlerle Değil, Gerçek Çözümlerle”

Ülkenin çeşitli bölgelerinde 10-13 Nisan tarihleri arasında meydana gelen zirai don felaketi sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bakanlık olarak, olumsuz etkileri en aza indirmek için üreticilerimizin yanındayız. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Üreticilerimizin yanında olarak üretimin devamlılığını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Tüm mağdur üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımızla ülkenin afetlerden korunmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ancak Ayhan Barut, Bakan Yumaklı’nın yetersiz açıklamalarına tepki göstererek, “Mağdur üreticilerimiz kuru sözlerle avutulmak istemiyor. Doğrudan çözüme odaklanın, acil adımlar atın” dedi.

“Üreticilerimizi Kaderlerine Terk Etmeyin”

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don felaketine dikkat çeken Barut, Türkiye genelinde tarımsal üretimin ve çiftçilerin zarar gördüğünü belirtti. Barut, “Geçtiğimiz aylarda Doğu Akdeniz Bölgemizde yaşanan felaketten sonra da iktidarın sözde çözüm vaatleri boş çıktı. Üreticilerimiz yine kaderlerine terk edildi. Artık harekete geçilmeli, üreticilerimizin zararları tespit edilerek karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

– Çiftçilerin yeniden üretime dönebilmesi ve ekonomik olarak desteklenmesi için hızla adımlar atılmalıdır. Sözler boşa kalmasın, gerçek eylemlerle çiftçilerin yanında olun.

– Finansal destek, üretim maliyetlerinin karşılanması, borçların ertelenmesi ve tarımsal desteklerin acilen ödenmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Ülke ekonomisi ve gıda güvenliği için gereken desteği sağlayın.

Related Posts

AB’den Rusya’ya 17. yaptırım: Rusya’nın gölge filosuna darbe

Avrupa Birliği ülkeleri savaş nedeniyle Rusya’ya özellikle Rusya’nın petrol taşıdığı gölge filosunu hedef alan 17. yaptırım paketi konusunda uzlaşmaya vardı.

Tohumculukta gelişme sürüyor

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), geçen yıl sonu itibarıyla tohumluk üretiminin 2023’e 3 bin 18 ton artarak 1 milyon 303 bin 38 tona çıktığını ve meyve fidanı üretiminin ise yaklaşık 10.7 milyon düşüşle 101 milyon 574 bine gerilediğini bildirdi.

Rekabet Kurumu’ndan Apple’a soruşturma!

Rekabet Kurumu, Apple ve bazı teknoloji firmalarına karşı soruşturma başlattı. Soruşturma, fiyat koordinasyonu ve rekabetin kısıtlanması şüphesiyle açıldı. Başlatılan inceleme, sektörün önemli oyuncularını kapsıyor.

Samsun’da çilek üretimine büyük destek! 150 bin fide dağıtıldı

SBB, kentte tarım alanlarının genişlemesi ve üreticilerin desteklenesi noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda çiftçilerle iş birliği ile Alaçam Dürtmen Yaylası Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi hazırlandı. Proje kapsamında …

CHP’den akaryakıt zammına 19 Mart çıkışı: 55 milyar doları yaktınız, vergiyi yine halka bindirdiniz!

CHP’den akaryakıt zammına 19 Mart çıkışı: 55 milyar doları yaktınız, vergiyi yine halka bindirdiniz!

Trump’tan piyasaları altüst edecek mesaj

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında yeni bir sayfa açılıyor. İsviçre’de bir araya gelen iki ülke heyetleri, gümrük tarifeleri başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağladı. Görüşmeyi “çok iyi” olarak nitelendiren Trump, “Büyük bir ilerleme kaydedildi” dedi.