Ortadoğu’nun zenginleri: Türkiye de listede

Ortadoğu’nun Zenginleri

Ortadoğu, dünyanın en varlıklı insanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bölgedeki zenginlik, stratejik yatırımlar ve çeşitli iş girişimleri sayesinde biriktirilmektedir. İş insanlarının yanı sıra, kraliyet mensupları da bu zenginler arasında yer almaktadır. Forbes Middle East, Ortadoğu’nun en zenginlerini sıraladı.

Türkiye – Murat Ülker

Türkiye’den ‘en zenginler’ listesinde bulunan isim Murat Ülker’dir. Yiyecek sektöründen gelen servetiyle net değeri 5,1 milyar dolar olan Ülker, dünya sıralamasında 597. sırada yer almaktadır.

Suudi Arabistan – Prens El-Velid

Suudi Arabistan’ın en zengin ismi olan 65 yaşındaki Prens El-Velid bin Talal bin Abdülaziz el-Suud, 17 milyar dolarlık net servetiyle dikkat çekmektedir. Zenginliğini çeşitlendirilmiş yatırımlar aracılığıyla elde etmiştir.

İsrail – Eyal Ofer

İsrail’in en zengin kişisi olan 73 yaşındaki Eyal Ofer, 24 milyar dolarlık net servetiyle 84. sırada yer almaktadır dünya sıralamasında. Gayrimenkul ve nakliye sektörlerinden elde ettiği servetiyle tanınmaktadır.

Mısır – Nassef Sawiris

Mısır’ın en zengin kişisi olan 63 yaşındaki Nassef Sawiris, inşaat ve yatırımlar alanında 8,8 milyar dolarlık net servete sahiptir ve dünya sıralamasında 287. sıradadır.

Umman – PNC Menon

Umman’ın en zengin ismi 75 yaşındaki PNC Menon’dur. Gayrimenkul sektöründen elde ettiği servetiyle 2,8 milyar dolarlık net değere sahip olan Menon, dünya sıralamasında 1187. sıradadır.

Lübnan – Necip Mikati

Lübnan’ın en zengin kişisi olan 68 yaşındaki Najib Mikati, telekomünikasyon sektöründen elde ettiği servetiyle 2,8 milyar dolarlık net değere sahip ve dünya sıralamasında 1187. sıradadır.

Katar – Hamad bin Casim bin Cabir El Tani

Katar’ın en zengin kişisi olan 64 yaşındaki Hamad bin Casim bin Cabir El Tani, 1,8 milyar dolarlık net servetiyle dünya sıralamasında 1764. sıradadır. Yatırımlar sayesinde zenginliğine zenginlik katmıştır.

Related Posts

Trump’tan piyasaları altüst edecek mesaj

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında yeni bir sayfa açılıyor. İsviçre’de bir araya gelen iki ülke heyetleri, gümrük tarifeleri başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağladı. Görüşmeyi “çok iyi” olarak nitelendiren Trump, “Büyük bir ilerleme kaydedildi” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir